IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> vb.net to helm sql server, How to connect
tshrove
post Nov 26 2006, 03:48 PM
Post #1


Junior Member


Group: Members
Posts: 2
Joined: 26-November 06
Member No.: 3122



I would like to know how to connect from vb.net to the helm sql server. Or if someone would tell me how to get connection information on my helm server.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MarkM
post Nov 26 2006, 09:23 PM
Post #2


Super Moderator


Group: Members
Posts: 420
Joined: 19-December 05
From: Los Angeles, CA
Member No.: 1944



Uh, windows stuff. There's a possibility that Martin will know about this but you might have to wait for a Technician to come on the forum.

Good luck! biggrin.gif


--------------------
-- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
| Mark Mutti [Super Moderator]
| I'm not a HOSTONY Staff Member, but if you need a post moderated or spam
| deleted please let me know.

-- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Go to the top of the page
 
+Quote Post
MartinB
post Nov 27 2006, 02:09 AM
Post #3


Super Member


Group: Members
Posts: 1804
Joined: 10-March 04
From: Cordoba, Argentina
Member No.: 554



MySQL and ASP:

QUOTE
<%
dsn = "DRIVER={MySQL ODBC 3.51 Driver}; SERVER=localhost; DATABASE=xxxx_yy; UID=xxxx; PWD=zzzzz"
Set conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
conn.Open dsn
response.Write(dsn)
response.End()
%>


This is helpfull for you ?

if not just put a trouble ticket and they will assist you, Alexander Brykulya is the guy for windows issues


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dima
post Nov 27 2006, 08:46 AM
Post #4


Hostony staff


Group: Admin
Posts: 337
Joined: 7-October 04
Member No.: 1106



We don't allow such connections as you are offering.You can't connect to the helm database from vb.net because it's not secure. Instead you can use our remote MSSQl server.

Please open a trouble ticket for further information and we will give you all the necessary details for connection to MSSQL server


--------------------
People are created to help each other. So, if one needs help it's our duty to do everything we can to make this person feel happy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MarkM
post Nov 27 2006, 10:13 AM
Post #5


Super Moderator


Group: Members
Posts: 420
Joined: 19-December 05
From: Los Angeles, CA
Member No.: 1944



QUOTE(Dima @ Nov 27 2006, 12:46 AM) *
We don't allow such connections as you are offering.You can't connect to the helm database from vb.net because it's not secure. Instead you can use our remote MSSQl server.

Please open a trouble ticket for further information and we will give you all the necessary details for connection to MSSQL server

Wow. Excellent knowledge Dima! I've been trying to figure out why HOSTONY would allow insecure connections, like in this method, but I guess you don't. biggrin.gif


--------------------
-- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
| Mark Mutti [Super Moderator]
| I'm not a HOSTONY Staff Member, but if you need a post moderated or spam
| deleted please let me know.

-- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Go to the top of the page
 
+Quote Post
MartinB
post Nov 27 2006, 01:46 PM
Post #6


Super Member


Group: Members
Posts: 1804
Joined: 10-March 04
From: Cordoba, Argentina
Member No.: 554



Oh I thinked he want connect from the local server, not from outside.

I think if you provide a dedicated ip from where you want to connect, database, user, password, etc, they can allow you access, but check with the support team.

I assume you are talking about mysql or the remote MSSQL server, and not the database used by helm for helm info smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
captain_wizz
post Dec 1 2006, 03:51 AM
Post #7


Junior Member


Group: Members
Posts: 3
Joined: 1-December 06
Member No.: 3192



If I was tring to develop software using a Mysql Database, I created a database on the helm control but not sure how to add fields to my newly created database. Is there a way to just upload already created Datab ase to hostony server.?

I found answer on other post

admin.domain name
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MartinB
post Dec 1 2006, 02:44 PM
Post #8


Super Member


Group: Members
Posts: 1804
Joined: 10-March 04
From: Cordoba, Argentina
Member No.: 554



exactly, on windows servers admin.domainname.com point you to your phpmyadmin


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 16th December 2017 - 10:41 AM